Skip to main content

Ny melding fra DRF: Stop al indendørs klubaktivitet og al stævneaktivitet

På baggrund af myndighedernes seneste udmelding, hvor man midlertidigt forbyder indendørs sportsaktivitet samt offentlige forsamlinger på mere end 10 personer (både indendørs og udendørs), beder Dansk RIde Forbund nu alle klubber om at sætte alle indendørs klubaktiviteter i bero til og med 30. marts. Derudover skal stævner i perioden 27.-30. marts, som endnu ikke er aflyst, aflyses.
| admin

Som følge af myndighedernes nyeste udmelding tirsdag aften kommer Dansk Ride Forbund nu med nedestående guidelines til rideklubberne i hele Danmark:

Tag hensyn og udvis ansvarlighed
I DRF’s anbefalinger til klubbernes håndtering af myndighedernes anbefalinger og påbud, er det umuligt at forholde os til alle eksempler på klubbernes forskellige sammensætninger og aktiviteter. Helt grundlæggende beder vi om, at alle tager hensyn og udviser ansvarlighed. Er man i tvivl om, hvorvidt man kan det ene eller det andet – så lad være.

Luk ned for alle indendørs aktiviteter i klubben
Efter aftenens udmelding fra myndighederne vurderer DRF desværre ikke længere, at det er forsvarligt at lade vores klubber afholde aktiviteter, der enten kan karakteriseres som indendørs sportsaktivitet (ridning i ridehus), eller hvor antallet af personer på et offentligt sted (i dette tilfælde i klubben) overstiger 10 personer. Derfor skal al indendørs aktivitet nu ophøre til og med 30. marts. Har klubben et ridehus, skal dette lukkes, da ridning i ridehus karakteriseres som indendørs idrætsaktivitet.

Vedr. udendørs aktiviteter
Myndighedernes udmelding tillader, i meget begrænset omfang, udendørs aktiviteter. Det vil således være muligt at gennemføre undervisning i yderst begrænset omfang (én eller få ryttere ad gangen) samt for privatryttere at motionere deres heste udendørs – f.eks. på bane eller i terræn. Det forudsætter dog grundig koordinering fra klubbens side, da det skal sikres at alle holder behørig afstand til hinanden samt at antallet, der opholder sig i klubben, ikke overstiger 10 personer. 

Stævner til og med 30. marts skal aflyses
Vi har tidligere meldt ud, at stævner til og med 26. marts skulle aflyses, og det gælder nu altså til og med 30. marts. Her gælder naturligvis samme udmelding som tidligere, at det vil være muligt for klubberne at søge om kompensation hos DRF, såfremt man har udgifter (f.eks. madvarer, leje af stævnebokse, strøelse, etc.) til de aflyste stævner, som ikke kan udskydes hos leverandøren. Læs mere her.

Lav pasningsordninger, der mindsker antallet af personer i klubben på én gang
I DRF er vi klar over, at det er umuligt at lave retningslinjer for pasningsordninger, som vil fungere for alle klubber. Derfor kommer vi her med en række forslag, som flere vil kunne benytte sig af, men kan man i de enkelte klubber finde på andre løsninger, der passer bedre til sammensætningen (heste og ryttere) i den pågældende klub, så er dette også en mulighed. Det vigtige er, at man i fællesskab i klubben finder en løsning, der resulterer i, at der er så få personer som muligt i klubben ad gangen – max 10 ad gangen. 

1. Har klubben fuldpas, er det en mulighed at overlade pasning (fodring, mugning, foldtid mv.) til staldpersonalet, hvis alle pensionærer ønsker dette

2. Hvad enten klubben har fuldpas eller selvpas kan man med fordel lave skemaer over, hvornår hver enkelt hesteejer/pensionær/rytter passer sin hest, således at I konstant begrænser antallet af personer, der opholder sig i klubben til 10 personer

3. Har klubben elevskole, skal elevhestene naturligvis passes, og det kan fortsat gøres af det faste personale, såfremt klubben har dette. Har klubben ikke fast personale, bør klubbens bestyrelse i fællesskab få udarbejdet arbejdsplaner herfor.

Sørg for at mindske smittespredning
Kriteriet for, at vi fortsat kan opholde os i klubberne, er, at vi fortsat gør alt, hvad vi kan, for at mindske smittespredning. Det indebærer følgende foranstaltninger fra klubbens side:

1. Sørg for ekstra rengøring af klubbens faciliteter – herunder afrensning af udstyr, håndtag og stalddøre flere gange dagligt

2. sprit af, sprit af, sprit af

3. Bed jeres medlemmer om at blive hjemme, hvis de er syge eller har været i kontakt med nogen, der er syge

4. sørg for, at der max opholder sig 10 personer i klubben ad gangen

Informér tydeligt omkring smitteforebyggelse
Det er helt essentielt, at jeres medlemmer også bidrager til at forebygge smittespredning, og derfor opfordrer DRF alle klubber til at opsætte og udsende informationsmateriale omkring, hvordan man undgår smitte. Herunder findes en række officielle infografikker fra Sundhedsstyrelsen i forskellige formater, som med fordel kan benyttes:

https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/forebyg-smitte