Skip to main content

Coronavirussen hærger: Sådan klarer vi os

Tinglev Rideklub er en af de mange hestesteder rundt i Danmark, der har måtte ændre i medlemmernes adfærd efter udbruddet af coronavirus. I artiklen her kan du se, hvordan de retter sig efter myndighedernes love, men samtidig har fokus på, at hestene har det godt.
| admin

Regeringens love for at forhindre yderligere smitte af coronavirus har konsekvenser for butikker, erhversdrivende og fritidstilbud. Det betyder også, at rideklubber, rideskoler og private hestesteder har skullet ændre i den måde, de får hverdagen til at forløbe.

Hos Tinglev Rideklub i Sønderjylland, hvor de indendørs faciliteter består af to ridehaller på henholdsvis 20×60 meter og 20×50 meter samt bokse til 50 heste, har man været klar i mælet over for sine mange medlemmer. 

– Vi lukkede ned sidste torsdag for al undervisning, og for rytterstuen, men folk gik stadig derind, så igår gjorde vi det, at vi har sat brædder for dørene. Det virker måske lidt voldsomt, men dem der ikke kan læse, kan så heller ikke komme derind nu, fortæller Tinglev Rideklub til Zibrasport Equest.

Begrænset adgang
Rytterstuen er dog ikke det eneste sted, hvor der er afgang forbudt i disse uger.

– Onsdag har vi så, som følge at DRFs udmelding, valgt at lukke begge haller for al ridning, og så har alle gæster ingen adgang på rideskolen, før smittefaren er over. Rideskolelederen og jeg muger næsten alle boksene ved rideskolens heste, undtagen de 5, hvor minilæsseren kan komme ind, og så fodrer vi alle hestene i hverdagene. 

I weekenderne fodrer vores hesteejerere af hold på fire – ligeledes må vi være fem på skift i stalden af gangen. Dem der har heste i den lille stald bliver deroppe, og det samme gælder for dem, der har hest i den store stald. De går ikke i den lille stald.
Man må stadig komme og ride udenfor. Vi har sat 10 sedler op i dag i hallen og i begge stalde. Desuden har vi lagt det på Facebook og på vores hjemmeside, og dem der har spørgsmål skriver til rideskolelederen eller mig, afslutter Belinda Kramer, der er næstformand i klubben.