Skip to main content

Coronavirus og OL: Hvad er status?

Torsdag blev ridestævnet “Dutch Masters” aflyst i sidste øjeblik. Heste og ryttere havde allerede indfundet sig i staldene, men på grund af corona-virussen blev det besluttet, at risikoen var for stor. Senere i 2020 skal der efter planen afholdes OL, men allerede nu svirrer rygterne om, hvad der skal ske med sportsbegivenheden, hvor Danmark har kvalificeret ryttere i alle ridediscipliner.
| admin

Charlotte Dujardin og Isabell Werth havde allerede været i arenaen og træne deres heste i ‘s-Hertogenbosch forud for World Cup-kvalifikationen, der efter planen skulle have været fløjtet i gang i torsdag aften. Få timer før første ekvipage havde starttid, blev hele stævnet dog aflyst som konsekvens af corona-virussen, så de to dressurdronninger måtte tage retur til England og Tyskland.

Senere i år venter OL, hvor Charlotte Dujardin og Isabell Werth uden tvivl er blandt guldfavoritterne, men endnu er det ikke sikkert, at legene i Japan bliver afholdt – og det af samme grund som aflysningen i ‘s-Hertogenbosch.
Truslen fra corona er nu så stor, at det ikke kan ignoreres, selv om den olympiske ild først tændes i Tokyo den 24. juli.  

Udsættelse?
Den japanske organisationskomité og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har understreget, at der gøres alt for at legene skal udfolde sig uden problemer, men udbruddet har allerede fået flere olympiske kvalifikationer udsat.

Og tidligere i denne uge skrev Daily Mail således:

– OL kunne afholdes i 2022, hvis coronavirus sætter en stopper for afholdelsen til sommer, lød det ifølge et medlem af den japanske organisationskomité.
Haruyuki Takahashi, én af de 25 medlemmer af organisationsudvalgets direktion, har udtalt, at en udsættelse på to år er mere sandsynlig end en aflysning.

Medlemmer af IOC og Tokyo 2020 har dog gentagne gange insisteret på, at legene vil blive afholdt som planlagt i juli og august.

Trump vil udskyde
Senest har USA’s præsident, Donald Trump, også ytret sin mening om den store sportsbegivenhed – ifølge ham burde man overveje at udskyde legene til 2021.
Men den udmelding er ikke populær hos værterne.

– IOC og 2020-arrangørerne overvejer ikke at aflyse eller udskyde legene, siger Japans OL-minister, Seiko Hashimoto.

Selv om andre store sportsarrangementer bliver aflyst på stribe – UEFA har suspenderet Champions League og Europa League, NBA er suspenderet, indendørs-VM i kinesiske Nanjing 13.-15. marts udsættes til 2021 mfl. – så virker det altså til, at arrangørerne bag OL stadig er fortrøstningsfulde i forhold til, at de olympiske lege finder sted efter planen i 2020.

Disse ridesportsbegivenheder er aflyst